Κύθηρα

Καλέστε μας

Τα Κύθηρα βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η βλάστηση είναι πλούσια και το κλίμα είναι μεσογειακό, με αρκετή υγρασία και ισχυρούς ανέμους κυρίως το χειμώνα. Από την εποχή του Ομήρου το νησί είναι γνωστό σαν τόπος της Ουράνιας Αφροδίτης και του αγνού έρωτα. Έχει υπέροχες παραλίες, μοναδικά παραδοσιακά χωριά με αυθεντικό χρώμα, και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία.

Αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλα τα στιλ διακοπών. Είτε θέλετε να ξεκουραστείτε είτε να ξενυχτίσετε, να κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες και να γευτείτε ωραίο φαγητό τα Κύθηρα σίγουρα αποτελούν τον καλύτερο προορισμό.

Τα χωριά των Κυθήρων, οι παραλίες, τα μουσεία, τα μνημεία καθώς και τα αξιοθέατα, τα σπήλαια και τα κάστρα των Κυθήρων θα σας μαζέψουν και σίγουρα θα θέλετε να ξανά επισκεφτείτε το νησί μας.

Ταξιδιωτικός Οδηγός

Τα Κύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκά από τον Πειραιά, το Καστέλι, το Γύθειο και την Νεάπολη, οδικώς με ανταποκρίσεις λεωφορείων από Αθήνα.

Κύθηρα Χώρα ή αλλιώς Χώρα, είναι η πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται στο νότιο μέρος και μαζί με το Καψάλι συνθέτουν τις πιο γραφικές και εντυπωσιακές εικόνες. Πηγαίνοντας προς την Χώρα συναντάμε τα χωριά Στραπόδι και Μανιτοχώρι και φτάνοντας βλέπουμε στο βάθος το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 1503.Εκεί βρίσκεται το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων με κείμενα και έγγραφα από το 16 αιώνα. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας.

Ανακαλύψτε της παραλίες των Κυθήρων και απολαύστε ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από της ωραιότερες που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Φυρή άμμος, Διακόφτι, Σπαραγαρίο, Φούρνοι, Αγία Πελαγία, Χαλκός, Λαγκάδα και πολλές ακόμα που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε.

Στην ήσυχη κεντρική πλατεία της Χώρας υπάρχει το δημαρχείο, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες. Στην είσοδο της Χώρας υπάρχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο που ταξιδεύει το νου μέχρι τη γέννηση της Αφροδίτης. Για το μπάνιο μας και το φαγητό επισκεπτόμαστε το Καψάλι.

Photo Gallery